Честитка поводом 24. децембра – Дана вида

Честитка поводом 24. децембра – Дана вида

24/12/2022 Off By BERB

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране поводом 24. децембра – Дана вида. У честитки се каже:

 

„Свим припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране честитам 24. децембар – Дан вида.

Тог дана, пре тачно 110 година, на основу Одлуке српског Војног министарства и Главног Генералштаба, војвода Радомир Путник донео је Решење о формирању Ваздухопловне команде са седиштем у Нишу.

Користећи богато искуство и знање, показујући висок степен професионализма, ваше јединице успевају да без изузетка одговоре на све изазове са којима се сусрећу.

Република Србија свесна је у којој мери може да се ослони на ваше ангажовање и зато будите уверени да напори који се улажу у модернизацију српског војног ваздухопловства ни у наредном периоду неће посустати.

Сигуран да ћете и убудуће успешно извршавати наменске задатке и доприносити изградњи и развоју како ваших јединица, тако и афирмацији ваздухопловства Војске Србије у целини, у чему имате безрезервну подршку државе, честитам вам јубиларну годишњицу“, наводи се у честитки председника Вучића.