Čestitka ministra odbrane povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane

Čestitka ministra odbrane povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane

24/12/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je povodom 24. decembra – Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitku u kojoj se kaže:

„Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar – Dan vida.

Negujući tradicije vojnog vazduhoplovstva, više od jednog veka, na jedinstven način razvijate vrednosti vašeg vida implementirajući zahteve savremenih tokova.

Predanim angažovanjem i profesionalnim pristupom poslu svakodnevno potvrđujete da su jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije pravi nastavljači one Srbije iz 1912. godine kada je naša zemlja bila jedna od petnaest zemalja u svetu koja je imala vojno vazduhoplovstvo i jedna među prvih pet u svetu koja je tokom balkanskih ratova upotrebila vazduhoplove u borbenim dejstvima.

Angažovanjem na vežbama u zemlji i inostranstvu pokazali ste da zaslužujete mesto među najmodernijim sastavima stranih armija za šta je svakako zaslužno stručno osposobljavanje vaših pripadnika što je ujedno i jedan od glavnih preduslova za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost ovog vida Vojske Srbije.

Čestitam vam jubilej, uz želju da i dalje budete aktivan činilac kako u procesu reorganizacije Vojske, tako i novih bezbednosnih tokova u zemlji i regionu.“