VICEKANCELAR NEMAČKE ZIGMARA GABRIJELA: ČVRSTA PODRŠKA REFORMAMA SRBIJE

17/11/2014 Off By

POLITIKA – EU

vice
Vučić je rekao da je jedno od obećanja koje Srbija može da pruži da će unaprediti poslovno okruženje i da će građani imati razumevanja za teške reforme koje se sprovode

Redakcija

NAŠ strateški politički i ekonomski cilj je da postanemo deo Evropske unije i od toga nećemo odustati, izjavio je sinoć premijer Aleksandar Vučić na prijemu povodom dolaska vicekancelara Nemačke Zigmara Gabrijela, koji je poručio da će njegova zemlja podržati Srbiju na njenom evropskom putu.
Vučić je rekao da je jedno od obećanja koje Srbija može da pruži da će unaprediti poslovno okruženje i da će građani imati razumevanja za teške reforme koje se sprovode. Mi ćemo učiniti sve što je do nas, a onda je na vama da odlučite da li će Srbija postati članica EU, kazao je Vučić.On je poručio da ćemo raditi naporno i biti posvećeni unutrašnjim reformama i dodao da se nada da će građani to razumeti, jer je, bez obzira na sve prepreke, to u njihovom ineteresu. Hvala što ste došli, nadam se dobrim razgovorima večeras i sutra, rekao je Vučić.
Gabrijel je ocenio da je Srbija krenula u promene u cilju priključivanja EU, a Nemačka je će podržavati na tom putu, kako bi ispunila uslove koji se odnose na uspostavljanje vladavine prava, borbu protiv korupcije i slobodu izražavaja. Drago mi je što smo tako brzo uspeli da ispunimo dogovor o poseti i u našoj delegaciji je 40 privrednika, koji nose spremne konkretne projekte za saradnju. kazao je Gabrijel.
Srbija nije samo najveća zemlja u ovom delu Evrope po broju stanovnika, ona sada hrabrim koracima jača svoju privrednu moć, istakao je Gabrijel i dodao da Nemačka ima dobru šansu da olakša put Srbije u EU.
Gabrijel je izneo podatak da je Nemačka od 2001. godine uložila u Srbiju 1,8 milijardi evra i otvorila 25.000 radnih mesta.Naša uzajamna trgovina dostiže tri milijarde evra, a trgovinski bilansi su gotovo jednaki, što znači da obe strane profitiraju, dodao je on. Obećavam da će vas Nemačka podržati na putu ka punopravnom članstvu u EU, poručio je Gabrijel. <


POLITIKA

VOJISLAV SESELJŠEŠELJ (PRIVREMENO) SLOBODAN

POLITIKA Pristalice su haškog optuženika ispred zgrade aerodroma dočekale uz trubače i skandiranje “Vojo, Srbine” i Vojo, vojvodo”

 

vucicVUČIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADORIMA KVINTE

POLITIKA Premijer Vučić informisao je sagovornike o poseti predsednika Vlade Albanije Edija Rame Srbiji i posebno ukazao na

 

rama-fotoPREMIJER VLADE ALBANIJE EDI RAMA GOST ALEKSANDRA VUČIĆA

POLITIKA U obraćanju novinarima srpski premijer je rekao da ova poseta obeležava novi početak odnosa dve zemlje i

 

DS čeka dokaze: Aleksandar Vulin

DS VULINU: DOKAZE NA VIDELO!

POLITIKA Vulin mora da kaže ko je “sa Zapada tražio da Srbija menja politiku prema Rusiji”, kao i