Ministar Vučević obišao Komandu Kopnene vojske u Nišu

Ministar Vučević obišao Komandu Kopnene vojske u Nišu

09/11/2022 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao je danas Komandu Kopnene vojske u Nišu. Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović upoznao je ministra Vučevića sa organizacijom, razmeštajem, misijama i zadacima tog operativnog sastava Vojske Srbije.

Posle sastanka sa najodgovornijim starešinama Kopnene vojske i obilaska Spomen sobe, ministar Vučević poručio je da će Ministarstvo odbrane uz podršku Vlade i predsednika Republike nastaviti sa jačanjem Vojske Srbije i raditi na poboljšanju standarda njenih pripadnika.

– Čast mi je što sam danas zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije u poseti Komandi Kopnene vojske. Čestitam na svemu što su radili, na odbrani, čuvanju otadžbine Srbije. Pre svega na zadacima koje su izvršavali i vrše u Kopnenoj zoni bezbednosti – izjavio je ministar odbrane.

On je naglasio da je to najizazovniji i najzahtevniji zadatak, imajući u vidu današnju političku situaciju.

– Zajedno ćemo, i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uz podršku Vlade, uz podršku predsednika Republike, uz ekonomsko jačanje države, nastaviti sa procesom daljeg snaženja Vojske Srbije, sa boljim opremanjem, sa savremenijim naoružanjem i boljom opremom, rešavanjem stambenih potreba pripadnika Vojske Srbije, sa boljim standardom za sve one koji su deo odbrambenog sistema – rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, radiće se i na povećanju brojnosti vojske.

– Ne da bi se junačili ili nekom pretili već da bi Vojska Srbije nastavila da bude ono što jeste, najsnažniji odvraćajući faktor za sve one koji nisu dobronamerni prema našoj otadžbini, prema Republici Srbiji – zaključio je ministar Vučević.

Na kraju posete Komandi Kopnene vojske, ministar Vučević sastao se i sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.