Ухапшени полицијски службеници због злоупотребе службеног положаја

Ухапшени полицијски службеници због злоупотребе службеног положаја

26/10/2022 Off By BERB

Министарствo унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Сектора унутрашње контроле, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили полицијске службенике Одељења за борбу против дрога, Управе криминалистичке полиције, Полицијске управе за град Београд М. И. (1989) и М. К. (1987).

Они су ухапшени због постојања основане сумње да су у саизвршилаштву извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја, злостављање и мучење и тешка телесна повреда.

Сумња се да су они заједно са још једном особом за којом се интензивно трага од двојице оштећених захтевали да осумњиченом М. И. на име дуга исплате 13.000 динара, као накнаду за наргиле које су изнајмљивали од њега.

Како би наплатили дуг, осумњичени су се након вербалне расправе са оштећенима легитимисали и наредили им да се не померају с лица места, а потом су их, како се сумња, оборили на земљу, везали им руке иза леђа и ударали их по глави и телу, наневши им тешке телесне повреде.

Сумња се да су полицијски службеници затим из новчаника двојице оштећених мушкараца узели око 19.000 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.