Мачужић Пузић са делегацијом ММФ-а о унапређењу кадровског планирања

Мачужић Пузић са делегацијом ММФ-а о унапређењу кадровског планирања

17/03/2022 Off By BERB

Foto: MDULS

 

Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Маја Мачужић Пузић данас је, у оквиру редовних радних активности, путем онлајн платформе, разговарала са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), коју је предводио шеф мисије Јан Кес Мартејн.

Мачужић Пузић истакла је да је током овог мандата Министарство наставило предано да ради на унапређењу оквира кадровског планирања у државним органима, што је једна од активности предвиђена новом Стратегијом реформе јавне управе у Републици Србији за наредни десетогодишњи период.
Делегацији ММФ-а указано је на то да је, уз подршку ГИЗ-а, започет рад на иновирању методологије за планирање кадрова у државним органима, те да ће, у сарадњи са Министарством финансија, бити израђен кадровски план за 2024. годину у складу са том иновираном методологијом.
Државни секретар је, као једну од најзначајнијих активности у протеклом периоду, навела континуирани рад на Каталогу радних места, који је основ за вредновање свих послова у јавним службама, локалним самоуправама и државним органима.
Саговорници су се сагласили да је досадашња међусобна сарадња била на високом ниову, изразивши очекивање да ће се успешна кооперација наставити и у будућности.
Састанку са делегацијом ММФ-а присуствовала је и помоћник министра Ивана Савићевић, руководилац Сектора за управљање људским ресурсима.