Награда као симбол успешне сарадње са Великим Градиштем

Награда као симбол успешне сарадње са Великим Градиштем

30/07/2021 Off By BERB

„Изузетна ми је част што данас примам награду и Повељу, коју је МДУЛС доделила СО Велико Градиште, као посебан вид јавног признања за допринос развоју и афирмацији општине. За мене, али за запослене у МДУЛС то је симбол наше успешне сарадње са вама, коју ћемо наставити и у будућности“, поручила је Марија Обрадовић, министарка државне управе и локалне самоуправе на свечаности поводом обележавања Дана општине Велико Градиште, која је одржана на Сребрном језеру.

 

 

Она је на свечаности, у новоизграђеној спортској хали на Сребрном језеру, подсетила да је МДУЛС делом подржало изградњу и опремање овог објекта и изразила наду да ће у њој наши спортисти освајати медаље на такмичењима, али и да ће она постати место где ће се рађати нови шампиони.

„Сигурна сам да ће Велико Градиште крупним корацима наставити са развојем својих потенцијала, а ми које сте данас наградили, наставити да пружамо подршку децентрализаији Србије и њеном равномерном регионалном развоју“, истакла је Обрадовић.

Она је додала да је МДУЛС доказало да жели да пружи руку свим јединицама локалне самоуправе у Србији да расту и развијају се и да је као родитељска кућа свих градова и општина опредељено да подржи идеје и пројекте који имају за циљ бољи живот грађана Србије.

„Као жена политичар, посебно подржавам веће учешће мојих колегиница у политичком животу и на државном и на локалном нивоу. Посебно ми је драго што сам данас упознала десетак веома способних жена које раде у општинској управи и знајте да имате моју подршку, јер само заједно и уједињене можемо показати и доказати да смо способне да будемо лидери“, истакла је Обрадовић.

Она је навела да ће томе допринети и новооснована Мрежа градоначелница и председница општина, којих је данас у Србији 22 и која није против мушких колега, већ треба да омогући да још један играч у тиму, а то су жене, буде јачи.

„Велико Градиште од данас има свог лобисту у Влади Србије. Србија треба да чује за ресурсе које имате, велики број пројеката и активности, за дивне људе који воле своју општину, јер нема тога свуда. Видим много младих људи и верујем да ће председник општине препознати и развијати ваш потенцијал“, закључила је министарка државне управе и локалне самоуправе.

Она је и овом приликом позвала све грађане Србије да се у што већем броју вакцинишу против Ковид 19 вируса, јер сваким даном којим се вакцинација одложи помаже се епидемији да траје дуже.

Министарка Обрадовић започела је данас посету Великом Градишту радним састанком са руководством општине и обиласком општинске управе и простора за будуће управно место.

Општина Велико Градиште свечано је данас обележила Дан општине, отварањем новоизграђене спортске хале на Сребрном језеру и доделом Повеља и награда организацијама које су допринеле развоју и афирмацији Великог Градишта.