GRADSKO POZORIŠTE ČAČAK: “Triptih o radnicima” uz veliki aplauz

GRADSKO POZORIŠTE ČAČAK: “Triptih o radnicima” uz veliki aplauz

07/06/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Gradsko pozorište Čačak prikazalo je sinoć na velikoj sceni beogradskog Narodnog pozorišta svog prvenca – Triptih o radnicima.

Pozorišni kritičari uvrstili su ovu predstavu među pet najboljih u prošloj godini. Ovo pozorište sa samo jednim zaposlenim, teškom borbom sa domaćom birokratijom tokom formiranja, uspelo je da uđe u Zajednicu profesionalnih pozorišta Srbije, pa sada pravi prvi korak u svet, na festivale i u saradnju sa svim pozorištima kod nas i u svetu.

A prva mu je ruku pružila Ivana Vujić, upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu. Ona i u svom pozorištu podržava mlade, pa je prepoznala vrednost mladih umetnika iz Čačka. Uloge u Triptihu o radnicima igraju sve sami mladi- Aleksandar Đinđić, Ivana Terzić,Una Đelošević i Bratislav Janković. Režiser je Jug Đorđević.

I autori teksta su mladi.Triptih čine tri jednočinke. Prvu – Neidentifikovane napisala je Sara Rajković, drugu- Krokodil, Strahinja Mađerević , a treću-Nikada nisam videla zvezde, Tijana Grumnić.
Beogradska publika prihvatila je glumce, režisera i tekst ovog triptiha o radnicima sa osećanjem tuge, nemirenja sa nepravdom , empatijom prema obespravljenima i rastala se s gostima dugim aplauzom i cvećem.♦