Vojna ustanova “Dedinje” (komercijalno) služila Pokret socijalista

Vojna ustanova “Dedinje” (komercijalno) služila Pokret socijalista

19/07/2018 Off By BERB
Vojna ustanova “Dedinje” je bila angažovana za pružanje ugostiteljskih usluga na događaju Pokreta socijalista 14. jula 2018. godine u vremenu od 17 do 20 časova u Domu omladine.

 

Usluga je pružena pod komercijalnim uslovima, a bila je blagovremeno ugovorena još 11. jula. Za realizaciju ove usluge angažovan je broj zaposlenih u skladu sa ugostiteljskim normama, na poslovima posluženja, u njihovom redovnom radnom vremenu, za šta ih sleduje redovna zarada u skladu sa zakonskim propisima.

Za ovakve delatnosti nije potrebna nikakva posebna dozvola niti odobrenje jer se radi o poslovima u okviru osnovne delatnosti VU “Dedinje” i radi se o jednoj od uobičajenih komercijalnih aktivnosti, keteringa koja je dostupna svim građanima.

Potpuno su netačne informacije koje prenose pojedini mediji da se radi o nezakonitom angažovanju pripadnika VU “Dedinje” i ističemo da je sve urađeno u skladu sa zakonom i propisima, kao i u prethodnih 50 godina koliko ova ustanova posluje.

Direktor Vojne ustanove “Dedinje”, Čedomir Kisić, izjavio je da ugostiteljska ustanova kojom rukovodi posluje u skladu sa zakonom i daleko bolje nego što je bio slučaj u prethodnom periodu.

„Molim predstavnike Vojnog sindikata da svojim delovanjem, a pre svega širenjem netačnih informacija, ne nanose štetu poslovanju VU “Dedinje” i ugledu njenih zaposlenih koji su reputaciju među ugostiteljima u zemlji stekli predanim radom u trajanju od pola veka.”♦