Ulična galerija: izložba „Kraljica gabora“ Tine Radulović

Ulična galerija: izložba „Kraljica gabora“ Tine Radulović

19/07/2018 Off By BERB

 

Sutra, 20. jula u 20 časova u Uličnoj galeriji (Čavketov pasaž koji povezuje Trg Nikole Pašića i Nušićevu ulicu u Beogradu) biće otvorena izložba „KRALJICA GABORA“, umetnice Tine Radulović .


Serija ,,Kraljica gabora’’ se razvila kao kritika današnjeg društva kroz metaforu sadržanu u liku Kraljice gabora koja predstavlja ideal i ima svoje sledbenike.
Ona je oličenje pogrešnih ideala, odnosno, ono što je pogrešno u ljudima da se okreću stvarima u životu bez ikakvog smisla i ideje, što svi traze nešto više i samim tim preskaču ono što zaista vredi. Po mom mišljenju, ljudi kao da jedino žele biti ispred drugih. Treba se truditi biti najbolji, ali ne na uštrb tuđe nesreće.
Tina Radulović objašnjava: Mnogi ne cene dobrotu već samo loše u ljudima, a dobre ljude guraju u stranu. To je moje zapažanje, te se ona izrodila iz toga. Kraljica je centar pažnje i zbivanja, jer se sve vrti oko nje i onoga što ona predstavlja. Okružena je svojim vernim fanovima, ljudima koji čvrsto veruju u nju. Ona je oličenje svega što bi trebalo da se zna i ume u životu. Ona je glavna! Njen moto je imati, imati i imati. Biti najbolji i steći što više para, hodati uspravno i ponosno, predstavljati moć. Kraljica je smisao života svakog fana. Verujući u bolje sutra, dolaze i grabe svoju sreću. Obožavaoci turisti i fanovi su opsednuti njom i njenom pokretačkom snagom. Sada, više nego ikada pre, veoma je bitno da se održi nivo. Kraljicu gabora predstavljam kao skulpturu, okruženu svojim opčinjenim fanovima. Oni su ubeđeni u ispunjenje želja. Zamišljaju sebe u raznim scenama uspešnog života kao već daleko ostvarene ljude u sakoima, srećne i zadovoljne. Jedna je Kraljica gabora!

Tina Radulović rođena je u Beogradu 1984. godine. Diplomirala je 2012. godine, na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku za zidno slikarstvo u klasi docenta Nikole Božovića. Učestvovala je na mnogim grupnim izložbama, kao što su Bijenale studentskog crteža Srbije, Mladi Niš Art fondacije, MiniFORMArt i mnogde druge. Izložba u Uličnoj galeriji je njena druga samostalna izložba.♦