Paraćin: otkrivena laborotorija marihuane

Paraćin: otkrivena laborotorija marihuane

19/07/2018 Off By BERB

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini na području Paraćina otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima. Zaplenili su više od 10 kilograma ove opojne droge u sirovom i suvom stanju, čija se vrednost procenjuje na više od milion dinara.

 

Tom prilikom, uhapšen je B.S. (1949) iz Jagodine koji je, kako se sumnja, laboratoriju formirao u kući u okolini Paraćina i u njoj proizvodio marihuanu.

Laboratorija je bila opremljena stabilizatorima struje, ventilacionim cevima, ventilatorima, filterom za vazduh, tajmerima, lampama, hemikalijama i drugom opremom za uzgoj biljaka.

U laboratoriji je u saksijama pronađeno 48 biljaka, težine 8,9 kilograma i kesa sa 1,2 kilograma sirove materije, kao i 200 grama suve marihuane.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, B. S. je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.(Press MUP)♦