DJB: Voz nesposobnosti i pada rejtinga

DJB: Voz nesposobnosti i pada rejtinga

15/01/2017 Off By

Ovo mora da prestane odmah. Vozovi koji spajaju ljude su dobrodošli. Nikome ne bi smetalo da se linija koja je do sada vozila od Kosovske Mitrovice do Kraljeva produži do Beograda, kao što ne smetaju ni planovi za auto-put od Beograda do Prištine i Tirane. Ovaj voz koji je predsednik Vlade, obeznanjen brigom za vlast, pokrenuo juče služi isključivo u predizbornoj kampanji


 

PREDSEDNIK Vlade je predizbornom predstavom “voz-pokretni transparent ne može dalje od Raške” ugrozio živote putnika i razgoreo nacionalizam i mržnju na obe strane. Predsednik Vlade nije hteo da otvori novu voznu liniju i pomogne “studentima i đacima” da bolje putuju, jer da je hteo ne bi voz nakitio porukama sa sramnim lektorskim greškama nedostojnim kulture Srba i Srbije. Predsednik Vlade je hteo da zaustavi pad svog rejtinga pred izbore i nije se libio da u tu svrhu izazove opštu nebezbednost.
Najoštrije osuđujemo ovako neodgovorno ponašanje koje odgovara samo nesposobnim liderima u regionu i koje je potpuno suprotno proklamovanoj politici dijaloga i garantovanja bezbednosti u regionu. Građani Srbije, a posebno Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji, u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj taoci su nerazumne i štetne politike regionalnih partokratija koje nemaju rešenja za životne probleme građana i koje zbog pada popularnosti potpiruju nacionalizam. Haos koji proizvode, ratni bubnjevi u koje lupaju nas sve vraća u ratne devedesete i posledica su isključivo njihovog straha od gubitka vlasti.
Ovo mora da prestane odmah. Vozovi koji spajaju ljude su dobrodošli. Nikome ne bi smetalo da se linija koja je do sada vozila od Kosovske Mitrovice do Kraljeva produži do Beograda, kao što ne smetaju ni planovi za auto-put od Beograda do Prištine i Tirane. Ovaj voz koji je predsednik Vlade, obeznanjen brigom za vlast, pokrenuo juče služi isključivo u predizbornoj kampanji. Predsednik Vlade je izgleda procenio da će izgubiti pretstojeće izbore i da može da opstane na vlasti samo ako sa svojim regionalnim ratnim drugovima podstakne nove sukobe u regionu. Predsednik SNS-a se prevario, jer ne samo što ovo nisu devedesete, nego je svima pokazao da nije u stanju ni jednu liniju voza da produži do Beograda. Srbiji ne treba nesposobni mašinovođa na čelu Vlade, i na prvom javnom konkursu u aprilu građani Srbije će imati priliku da mu daju otkaz.(Press DJB)