Tomislav Nikolić: poslaćemo vojsku da bi zaštitila Srbe na KiM

Tomislav Nikolić: poslaćemo vojsku da bi zaštitila Srbe na KiM

15/01/2017 Off By

 

Tomislav Nikolić rekao je i da će Srbija postupati u skladu sa Ustavom Srbije podsetivši da je Kosovo međunarodno-pravno deo Srbije. Nikolić nije isključio mogućnost da Srbija na Kosovo i Metohiju pošalje vojsku, kako bi zaštitila srpski narod od ubijanja


Ranka Čičak

POSLE sednice Saveta za nacionalnu bezbednost predsednik Tomilav nikolić je izjavioi da je pojavljivanje ROSU na severu Kosova bio znak da Albanci žele rat. Rekao je još da da će se svaki sledeći pokušaj privremenih institucija da izazovu sukob završiti loše. Neka o tome razmišljaju i Albanci i njihovi sponzori.

Tomislav Nikolić rekao je i da će Srbija postupati u skladu sa Ustavom Srbije podsetivši da je Kosovo međunarodno-pravno deo Srbije. Nikolić nije isključio mogućnost da Srbija na Kosovo i Metohiju pošalje vojsku, kako bi zaštitila srpski narod od ubijanja.

-Nije nam do rata, ali ćemo poslati i vojsku ako treba da bi zaštitili Srbe od potencijalnog ubijanja. Ako budu ubijali Srbe poslaćemo i vojsku, svi ćemo ići i ja ću da idem, nije mi prvi put”, poručio je Nikolić, odgovarajući na pitanje novinara da li postoji mogućnost da Srbija pošalje i vojsku da bi zaštitila Srbe.

Priznao je da je jučerašnji dan, iako smo se trudili da to ne pokažemo, bio na ivici sukoba.

-Srbija od EU očekuje odgovor da li je tačna Mustafina izjava da su u svemu juče imali njenu saglasnost.

Traži da ubuduće jedina tema dijaloga mora biti voz, odnosno sloboda kretanja.

-Meni se čini da su ovo trzaji odlazeće američke administracije, čiji su autoriteti dobili nazive ulica”, ocenio je Nikolić ali istakao i da “EU nije dala pravi odgovor, NATO nije dao pravi odgovor…” na jučerašnje događaje.