Šešelj poziva građne RS da izađu na referendum

Šešelj poziva građne RS da izađu na referendum

22/09/2016 Off By

BEOGRAD – Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj pozvao je sve građane Republike Srpske da, u nedelju, izađu na referendum i da izglasaju da 9. januar ostane državni praznik Republike Srpske.

Lider Radikala je takođe podsetio da Srpska radikalna stranka, u subotu, u 17 časova, u Bajinoj Bašti drži veliki miting podrške referendumu u Republici Srpskoj, podrške Republici Srpskoj i njenom narodu

Šešelj je na konferenciji za medije naveo da je ovo pitanje veoma važno i da vlast u Republici Srpskoj nikako ne sme da saginje glavu pred srpskim neprijateljima sa Zapada ili unutar Republike Srpske koji bi da ukinu taj srpski entitet zagarantovan Dejtonskim sporazumom.

Šešelj je objasnio da Dejtonski sporazum nije dirao u praznike Republike Srpske, čak ni u Ustav Republike Srpske, i da se to ne može naknadno menjati. Oni koji bi da ukinu praznik, 9. januar, krenuli bi odmah posle toga da ukidaju ime Republika Srpska sa tvrdnjom da taj naziv diskriminiše ostale građane Republike Srpske. Šešelj je upozorio da popuštanja u vezisa ovim pitanjima ne sme biti.

POVEZANO Predsednik Srpske radikalne stranke, Dr Vojislav Šešelj podržava referendum Republike Srpske

POVEZANO
Predsednik Srpske radikalne stranke, Dr Vojislav Šešelj podržava referendum Republike Srpske

Lider Radikala je takođe podsetio da Srpska radikalna stranka, u subotu, u 17 časova, u Bajinoj Bašti drži veliki miting podrške referendumu u Republici Srpskoj, podrške Republici Srpskoj i njenom narodu. Miting radikala ujedno će predstavljati ulazak u završnicu predizborne kampanje pred lokalne izbore u Republici Srpskoj. Srpska radikalna stranka ima svoje kandidate u skoro svim opštinama u kojima nastupa ili samostalno ili u koaliciji sa drugim srpskim strankama.

Šešelj je istakao da u opštini Srebrenica postoji samo jedan kandidat srpske nacionalnosti kojeg podržavaju sve srpske stranke. Lider radikala izrazio je čvrsto uverenje da će na izborima za gradonačelnika Srebrenice ovaj put pobediti srpski kandidat.(Press SRS)