Konferencija za medije u SRS: podrška referendumu u RS

Konferencija za medije u SRS: podrška referendumu u RS

01/09/2016 Off By

 

pressRanka Čičak

PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke, Dr Vojislav Šešelj podržava referendum Republike Srpske:

-Taj praznik uspostavljen je pre potpisivanja Dejtonskog sporazuma i Dejton ga ne dovodi u pitanje. Osim toga, Sveti Stefan je svetac celokupnog hrišćanstva, pa i muslimana koji su bili hrišćani, pa tek onda napustili svoju veru i prešli u Islam. Tako da i u teološkom pitanju nema diskriminacije.Najvažnije je što postoji volja srpskog naroda u RS da imaju praznik svoje državnosti na taj dan. Mislim da svi oni koji to negiraju žele veštačko stvaranje krize i mešanje stranih sila. Mi smatramo da rukovodstvo Srbije treba da pruži podršku Republici Srpskoj.

Radikali će učestvovati na lokalnim izborima 2. oktobra u Republici Srpskoj. Iako su kao stranka u RS registrovani pod imenom Vojislava Šešelja, na ove izbore će ići pod imenom Srpsku u sigurne ruke.

Konferenciji za novinare u Radikalnoj stranci prisustvovali su i funkcioneri ove stranke u RS- Dragan Đurđević, predsednik SRS u RS, Nikola Đukanović, kandidat za rukovodstvo Donjeg Žablja i Mladen Grujičić zajednički kandidat svih srpskih stranaka za gradonačelnika opštine Srebrenica. Na izborima će učestvovati i Mile Stanojević, predsednik Glavnog odbora SRS za Srebrenicu.

Kako je rekao Vojislav Šešelj, glasaće se i na 10 mesta u Federaciji BiH. Srbi će se truditi da kontrolišu te izbore, jer u BiH oni nikada nisu bili pošteni:

-Srpska Radikalna stranka će pomoći SRS u RS na sve načine. Slati ćemo na teren aktiviste, finansirati autobuse koi će dovoziti Srbe iz Srbije koji imaju glasačko pravo u Srebrenici. SRS pripada poslaničkoj većini koja je podržala predsednika Dodika i tu će biti sve dok Dodik insistira na što širem povezivanju sa Rusijom.

Šešelj je za subotu, 24 septembar, najavio dva velika mitinga – u 15 sati u Bajinoj Bašti, a u 20 časova u Ljuboviji. Tema oba mitinga je- sačuvajmo RS u sigurnim rukama.

Na pitanje Balkanekspresa kako komentariše današnje susrete Aleksandra Vučića sa sagovornicima iz RS i BiH o referendumu, Šešelj odgovara:

-Slažem se s Vučićem ako podrži referendum.