Nela Kuburović razgovarala sa Timom Katrajtom

Nela Kuburović razgovarala sa Timom Katrajtom

22/09/2016 Off By

 

BEOGRAD – Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se danas sa šefom Misije Saveta Evrope u Srbiji Timom Katrajtom, sa kojim je razgovarala o daljem sprovođenju reforme pravosuđa u Srbiji, kao i implementaciji Akcionog plana za Poglavlje 23.

Oni su se saglasili da Kancelarija Saveta Evrope u Srbiji blisko sarađuje sa Ministarstvom pravde od kako je Kancelarija oformljena, kao i da Misija Saveta Evrope pruža značajnu podršku Srbiji u oblasti pravosuđa, posebno kada je reč o ujednačavanju sudske prakse, na planu borbe protiv korupcije, kao i efikasnog izvršenja sudskih presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Ministarka je istakla da će Srbija kroz izmene Krivičnog zakonika i novi Zakon o sprečavanju porodičnog nasilja, čiji su nacrti već pripremljeni, uskladiti svoj zakonodavni okvir sa Istanbulskom konvencijom. Takođe, ona je navela da je Srbija uspešno implementirala više od 90 odsto preporuka GREKA-a, koje su u vezi sa borbom protiv korupcije.

Pored navedenog, ministarka je istakla da projekti Saveta Evrope predstavljaju značajnu podršku u sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23, kao i da će projekat TAPA, čija primena tek treba da otpočne, doprineti unapređenju čitavog niza oblasti kojima se bavi taj akcioni plan.(Press MP)