Vašington: Vučić razgovarao sa Luisom Almagrom

Vašington: Vučić razgovarao sa Luisom Almagrom

17/09/2015 Off By

Generalni sekretar Organizacije američkih država Almagro je rekao da Srbija ima velike prijatelje u zemljama Severne i Latinske Amerike, kao i Kariba, i dodao da je neophodno produbiti te veze i ojačati kontakte kako bi Organizacija američkih država mogla više da pomogne Srbiji


 

vašington11

Info: Press Vlade


 

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vašingtonu sa generalnim sekretarom Organizacije američkih država Luisom Almagrom sa kojim je razgovarao o trgovinskoj saradnji i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Premijer Vučić je istakao značaj velikog prijateljstva između Srbije i zemalja Latinske Amerike i naglasio da ‎postoji prostor za jačanje trgovinske razmene.
„Spremni smo da učimo od vas i spremni smo da ozbiljnije radimo na pronalaženju načina da vašem tržištu predstavimo naše proizvode“, izjavio je premijer Vučić.
Generalni sekretar Almagro je rekao da Srbija ima velike prijatelje u zemljama Severne i Latinske Amerike, kao i Kariba, i dodao da je neophodno produbiti te veze i ojačati kontakte kako bi Organizacija američkih država mogla više da pomogne Srbiji.
„Moramo da nađemo potencijalna tržišta u našim zemljama koja bi za vas bila zanimljiva“, istakao je generalni sekretar Almagro.
Organizacija američkih država okuplja 34 zemlje Severne i Latinske Amerike i Kariba. Srbija u toj organizaciji ima status posmatrača.


 

lagardVučić razgovarao sa Kristin Lagard

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vašingtonu sa direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard.
Podrška, čestitke, ohrabrenje, ali i oprez, osnovne su poruke Kristin Lagard upućene premijeru Vučiću i srpskoj Vladi. Direktorka MMF-a je istakla da su rezultati bolji od očekivanog, ali da je neophodno zadržati unutrašnji pritisak kako bi rezultati bili još bolji i kako bi oporavak srpske ekonomije bio potpun.
Premijer Vučić je izjavio da Srbija mora da nastavi sa reformama jednakom snagom i energijom kao i do sada, jer posao još nije gotov.
„Direktorka Lagard pohvalila je naš rast i pozdravila ekonomski kurs srpske Vlade. MMF poštuje našu odgovornost“, zaključio je premijer Vučić.
Srpski predsednik Vlade je rekao da je sa Lagardovom razgovarao i o povećanju plata i penzija, kao i da je zajednički zaključak da Srbija nesumnjivo ide na‎pred, što će dogovor sa MMF-om i pokazati. Premijer Vučić je naglasio da očekuje još bolje rezultate u 2016. i 2017. godini.<


DOGAĐAJI – DANAS

Plesom u srcu Beograda do Noći istraživača!noć istrađivača

Cilj Noći istraživača (25.septembar) je da, pre svega mladima, približi posao istraživača i ukaže na sve načine na

 

 

 

 

LSV: Građani i institucije da nastave da budu primer solidarnostiizbeglice

  Iako Srbija nije željeno odredište izbeglica, niti je članica EU, ona jeste kandidat za članstvo u EU.

 

 

 

Sutra Međunarodni Parking dan – u Beogradu po treći putparking dan

Cilj sutrašnje akcije je da se pokrene razgovor sa stanarima blokova 21 i 22 i da se razmotri

 

 

 

 

Sajam obrazovanja – Studirajte i živite u Australijiaustralijsko obrazovanje

  Organizator sajma je bila globalna agencija za edukaciju Bridge Blue Global koja ima 18 kancelarija u svetu