Повереник отворио регионалну канцеларију у Новом Саду

Повереник отворио регионалну канцеларију у Новом Саду

30/12/2022 Off By BERB

Foto: Služba Poverenika

 

„Усвајањем Измена и допуна Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја Повереник је добио могућност да отвори канцеларије и изван свог седишта како би сви грађани Србије имали једнаку могућност приступа овој институцији. Данас отварамо у Новом Саду прву регионалну канцеларију Повереника“, рекао је Повереник Милан Мариновић на свечаном отварању.

 

Он је истакао да су до сада грађани Београда били донекле привилеговани у могућности остваривања својих права из надлежности Повереника зато што су могли лично да предају поднеске Поверенику и да се брже и лакше информишу о својим правима. Сада ће отварањем канцеларије у Новом Саду и грађани Војводине имати ту могућност.

„Желим да напоменем да ћемо ускоро уз помоћ челних људи из регионалних центара Ниша и Крагујевца, отворити и најављене друге две канцеларије. Тиме ће право на слободан приступ информацијама од јавног значаја и заштиту података о личности бити једнако доступно свим грађанима у целој Србији“, поручио је Повереник Милановић на крају излагања.

Свечаности поводом отварања прве регионалне канцеларије Повереника присуствовали су представници локалне самоуправе, председник Прекршајног суда у Новом Саду и представници медија.