Marija Nešić oduševila publiku u Novom Sadu

Marija Nešić oduševila publiku u Novom Sadu

30/12/2022 Off By BERB

Foto: Bojana Janić

 

Koncert soprana Marije Nešić pod nazivom “Novom Sadu s ljubavlju” održan je u prepunoj koncertnoj dvorani novosadske Sinagoge. Izveden je u pratnji 52 člana Zrenjaninske filharmonije koje je predvodio maestro Mikica Jevtić.

 

Koncert je publiku repertoarski uveo u svečanost božićnih i novogodišnjih praznika uz Bizeovu Karmen, Štrausove taktove Trič trač polke, Na lepom plavom Dunavu i kroz legendarnu filmsku muziku Nina Rote Parla piu pianno, Pučinijeve kompozicije O mio babbino caro, Quando me'n vo’, sve do finala uz Radecki marš.

Publiku je dočekao i specijalni gost, koji je za ovu priliku došao iz Nemačke, a reč je o čuvenom tenoru Beli Mavraku koji inače nastupa sa holandskim pevačem Rene Liom.

Soprano Marija Nešić još jednom je opravdala svoju reputaciju operske pevačice raskošnog glasa, zbog čega publika uživa u njenim nastupima prepunim emocija.

” Zadovoljna sam i srećna, jer me publika sjajno prihvatila. Zahvalna sam svim ljudima koji su mi pomogli da realizujem koncert – Fondaciji Saša Marčeta, Mikici Jevtiću, Beli Mavraku i Zrenjaninskoj filharmoniji. Novosadska publika je izuzetno srdačna. Za narednu godinu imamo mnogo koncerata u planu”, izjavila je Marija Nešić nakon koncerta.

Marija Nešić je od 2015. do 2019. godine nastupala kao redovni član Ansambla Nardonog pozorišta u Beogradu, gde sa horom opere u svim aktuelnim predstavama, ali i kao solista izvodeći Pučenijevu ariju Mimi iz opere „Boemi“. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Od javnih nastupa izdvajamo Koncert Passione u Bioskopu Balkan (2019), Historia de un amor u Narodnom pozorištu u Zrenjaninu (2021), Solistički koncert Luštica Bay (2022).

Gala koncert u Novom Sadu organizovala je Fondacija Saša Marčeta uz podršku brojnih saradnika, kao poklon publici i gradu koji je ove godine nosio prestižnu titulu Evropske prestonice kulture.