ПОСТАВЉЕНА ОГРАДА НА “СТАЗИ СМРТИ” У НАСЕЉУ ЛУКАРЕ У НОВОМ ПАЗАРУ

ПОСТАВЉЕНА ОГРАДА НА “СТАЗИ СМРТИ” У НАСЕЉУ ЛУКАРЕ У НОВОМ ПАЗАРУ

29/12/2022 Off By BERB

Foto: MGSI

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића у договору са градоначелником Новог Пазара Нехатом Бишевцем и грађанима, најавили су почетак постављања платформи, ради веће безбедности у саобраћају на критичним тачкама на путевима у новопазарским насељима Луткаре, Мур и Села овац.

 

Kао што је министар Весић и најавио, почело је постављање седам заштитних платформи, на регионалном путу поред школа.

То је још један корак ка подизању безбедности у саобраћају у Новом Пазару, након што је пре неколико дана постављена и заштитна ограда у насељу Луткаре.

“Kако смо се и договорили пре само 10 дана, почело је постављање платформи. Договоре брзо спроводимо у дело, јер немамо времена за губљење и зато што желимо да сачувамо животе људи, како више нико не би страдао на овим путевима у Новом Пазару”, поручио је Весић.

На свим платформама биће урађени пешачки прелази, а након набавке биће постављени трептати и расвета, како би се ноћу боље видео пешачки прелаз.

На пролеће ће бити постављени и тротоари, за које ће убрзо бити урађени пројекти, а проблем безбедности у саобраћају у Новом Пазару биће решен када буду изграђене две обилазнице око града, чије је пројектовање у току.

До 1. децембра следеће године, око 12 школа у Новом Пазару биће урађене зоне заштите, како би додатно повећала безбедност у саобраћају.