Ministar Vučević obišao jedinice u Raški i Novom Pazaru

Ministar Vučević obišao jedinice u Raški i Novom Pazaru

12/12/2022 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas, sa zamenikom načelnika Generalštaba general-potpukovnikom Petrom Cvetkovićem, jedinice Vojske Srbije u garnizonima u Raški i Novom Pazaru. Ministar Vučević tom prilikom je poručio da Vojska Srbije ne želi nikakve sukobe, ali da je spremna da izvrši svako naređenje vrhovnog komandanta i da zaštiti našu državu i sve njene građane.

Posle obilaska jedinica i razgovora sa pripadnicima Vojske Srbije u kasarnama „Stefan Nemanja“ u Raški i „Rifat Burdžević – Tršo“ u Novom Pazaru ministar Vučević visoko je ocenio njihovu opremljenost i obučenost.

– Još jednom sam stekao uverenje i dobio potvrdu u razgovoru sa starešinama i vojnicima da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta u cilju zaštite integriteta naše zemlje, suvereniteta Republike Srbije i zaštite svih njenih građana – izjavio je ministar Vučević.

On je istakao da će političko rukovodstvo učiniti sve da očuva mir i stabilnost, ali da je Vojska Srbije najsnažniji, najubedljiviji argument odvraćanja za sve one koji nemaju dobre želje i ciljeve prema našoj državi.

– Uz Vojsku Srbije svi građani Srbije su sigurni. Verujte u svoju vojsku! Vojska ne želi nikakve sukobe, ratove, ali je spremna da zaštiti našu državu i sve njene građane – poručio je Vučević.