У акцији ROADPOL из саобраћаја искључено 2.207 возача

У акцији ROADPOL из саобраћаја искључено 2.207 возача

12/12/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Током међународне акције појачане контроле саобраћаја, која је од 5. до 11. децембра спроведена у 30 европских земаља чланица организације РОУДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције искључили су из саобраћаја 2.108 возача који су управљали возилом под дејством алкохола и 99 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

 

Саобраћајна полиција контролисала је укупно 91.674 возача, а поред наведених прекршаја, откривена су још 15.803 друга прекршаја.

Током ове акције, у службеним просторијама задржано је 375 возача који су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму, а 64 возача су затечена да управљају возилом у стању потпуне алкохолисаности, са више од 2,00 промила, што представља насилничку вожњу.

Имајући у виду да предстоји период новогодишњих и божићних празника, као и великог броја слава, када се на путевима у Републици Србији очекује појачана фреквенција саобраћаја, Министарство унутрашњих послова још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.