Рад на решавању проблема предузећа из приватизационог портфеља

Рад на решавању проблема предузећа из приватизационог портфеља

09/12/2022 Off By BERB

Аутор фотографија: Зоран Вујасиновић/Министарство привреде

 

Министар привреде Раде Баста састао се данас са директорима предузећа из портфеља Министарства привреде како би чуо њихове проблеме и представио план за убрзање процеса приватизације.

 

Процес приватизације у Републици Србији траје јако дуго, истакао је министар Баста и додао да ће уложити напор да се пронађе решење за 58 предузећа која су остала у приватизационом портфељу Министарства привреде.

Подстицањем привредног развоја, поједина предузећа у приватизационом портфељу Министарства привреде имају потенцијал, за неке има заинтересованих купаца и у Министарству постоји спреманост да се помогне у решавању проблема. Стечајни поступак може да буде решење које доводи до покретања пословне активности компанија и као што се у великом броју случајева већ показало до новог запошљавања, само је битно да ти процеси не трају по 10 година, поручио је министар привреде.

Директори предузећа су као проблеме навели енергетску кризу, ниске плате и административне препреке и захвалили су министру Басти јер има слуха за њихове проблеме и жели да уложи енергију у решавање бројних питања као и његову жељу да унапреди српску привреду.