Дачић са Жозепом Борељом на маргинама Министарског састанка ОЕБС у Лођу

Дачић са Жозепом Борељом на маргинама Министарског састанка ОЕБС у Лођу

02/12/2022 Off By BERB

Foto: MSP

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије састао се данас са високим представником за спољне послове и безбедносну политику Европске Уније и потпредседником Европске комисије Жозепом Борељом на маргинама Министарског састанка ОЕБС у Лођу, Пољска.

 

Током разговора шеф српске дипломатије Дачић напоменуо је да чланство у Европској унији остаје наш стратешки циљ, као и један од наших главних спољнополитичких приоритета. Такође је истакао да Србија остаје у потпуности посвећена реформском процесу и унапређењу свих сфера нашег друштва.

Саговорници су разменили мишљење о тренутном стању дијалога Београда и Приштине и сагласили се да све напоре треба усмерити на наставак дијалога, будући да је разговор једини прави пут за решавање отворених питања, као и за постизање одрживог договора.

Министар Дачић подвукао је да се Србија залаже за унапређење регионалне сарадње која непосредно доприноси изградњи међусобног поверења, процесу помирења и подстиче укупан развој на нашем путу ка пуноправном чланству у ЕУ.