Појачати туристичку промоцију Србије на кинеском тржишту

Појачати туристичку промоцију Србије на кинеском тржишту

02/12/2022 Off By BERB

Foto: Ministarstvo turizma i omladine

 

Министар туризма и омладине Хусеин Мемић разговарао је данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Србији Чен Бо о унапређењу укупних билатералних односа две земље, са посебним освртом на сарадњу у области туризма.

 

Мемић и Чен Бо су изразили наду у потпуни опоравак и даљу експанзију туристичког промета између две земље када прође опасност од ширења пандемије корона вируса на глобалном нивоу.

Мемић је током састанка најавио да ће Србија следеће године појачати своје промотивне активности на кинеском тржишту које ће, уз најављено успостављање директних летова између Београда и кинеског града Тјенђин у децембру, дати кључни импулс расту туристичког промета између Србије и Кине у наредном периоду.

Чен Бо је изразила уверење да ће након ублажавања мера против корона вируса које се односе на међународна путовања у Кини, број кинеских туриста у Србији премашити резултате из 2019. године када су били на првом месту по броју страних гостију у нашој земљи.

Саговорници су се сагласили да је већ од почетка следеће године неопходно интензивирати директне контакте представника туристичких привреда две земље у циљу даљег јачања сарадње у туризму између две земље.