Objavljen izveštaj o „sto naj…“ privrednih društava u 2021. godini

Objavljen izveštaj o „sto naj…“ privrednih društava u 2021. godini

16/11/2022 Off By BERB

Agencija za privredne registre Republike Srbije danas je objavila publikacije „Godišnji izveštaj o poslovanju privrede u 2021. godini” i „Izveštaj o sto naj… privrednih društava u 2021. godini”, koje su sačinjene na osnovu preliminarne zbirne obrade podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2021. godinu.

Godišnji izveštaj sadrži analizu uspešnosti poslovanja i finansijskog položaja za 106.219 privrednih društava, kao i za 1.494 ustanove i 113.370 preduzetnika.

Pored analize privrednih kretanja na ukupnom nivou, poseban osvrt je dat sa aspekta koncentracije finansijskih performansi prema sektorima i veličini privrednih društava, a data je i analiza poslovanja određenih segmenata privrednih društava – javnih preduzeća i privrednih društava u stečaju i likvidaciji.

Izveštaj o sto naj… privrednih društava pripremljen je nakon analize i rangiranja podataka za 106.219 društava, uzimajući u obzir uspešnost poslovanja – liste prema poslovnim prihodima i neto dobitku, zatim vrednost finansijskih kapaciteta – liste prema poslovnoj imovini i kapitalu, kao i iskazane gubitke – liste prema neto gubitku i ukupnom gubitku.

Kratak osvrt na poslovanje privrede na ukupnom nivou i sto naj… privrednih društava možete pročitati ovde, dok su „Godišnji izveštaj o poslovanju privrede u 2021. godini“ i „Izveštaj o sto naj… privrednih društava u 2021. godini“, sa pratećim prezentacijama, objavljeni u okviru dela Finansijski izveštaji – Publikacije/ Godišnji izveštaji o poslovanju pravnih lica, preduzetnika i ekonomskih celina, odnosno Finansijski izveštaji – Publikacije/ STO NAJ… privrednih društava.