Pospešiti turističku saradnju sa Egiptom

Pospešiti turističku saradnju sa Egiptom

16/11/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Ministar turizma i omladine u Vladi Republike Srbije Husein Memić razgovarao je danas sa ambasadorom Egipta u Srbiji Baselom Salahom o unapređenju bilateralne saradnje dveju zemalja, i to posebno u oblasti turizma i omladinske politike.

Memić je tokom sastanka ukazao na to da se u narednom periodu moraju intenzivirati aktivnosti u cilju značajnijeg povećanja dolazaka turista iz Egipta u Srbiju, budući da turistički promet između dve zemlje nije na zadovoljavajućem nivou.

Ministar je istakao da je jedan od ključnih preduslova za unapređenje saradnje u turizmu uvođenje direktne avio-linije između Srbije i Egipta.

Salah je ukazao na potrebu da se u narednom periodu poveća saradnja dveju turističkih privreda, sa posebnim naglaskom na okolnost da je Srbija veoma atraktivna za turiste iz Egipta, koji su, nakon pandemije, u potrazi za novim destinacijama u Evropi.

Sagovornici su zaključili da je potrebno preduzeti zajedničke aktivnosti u cilju pokretanja novih inicijativa mladih, posebno na polju sporta i kulture, navodi se u saopštenju Ministarstva turizma i omladine.