Увођење нових авио-линија за подстицање туристичког промета са Турском

Увођење нових авио-линија за подстицање туристичког промета са Турском

15/11/2022 Off By BERB

Foto: Ministarstvo turizma i omladine

 

Министар туризма и омладине Хусеин Мемић разговарао је данас са амбасадором Турске у Србији Хами Аксојем о унапређењу укупних билатералних односа две земље, са посебним освртом на сарадњу у областима туризма и омладинске политике.

 

Мемић је током састанка изразио задовољство чињеницом да су у првих девет месеци ове године, са остварених 315 хиљада ноћења, туристи из Турске на другом месту по броју страних гостију у Србији и указао на потребу за повећањем броја летова постојећих и увођење нових авио линија између две земље како би се додатно подстакао туристички промет.

Амбасадор Турске Аксој је најавио да ће од марта следеће године бити уведена нова директна авио-линија из Београда ка Измиру, као и да је у плану повећање броја летова на авио линијама из Београда за Истанбул и Анкару.

Мемић и Аксој такође су се сагласили да је потребан заједнички напор у циљу повезивања омладинских организација две земље, као и рад на академској размени, посебно ако се има у виду да Турска обезбеђује стипендије заинтересованим студентима за студијске програме на универзитетима у тој земљи.