Плате и пензије ће расти више него инфлација

Плате и пензије ће расти више него инфлација

13/11/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је данас повећање плата у јавном сектору и повећање пензија за 12,1 одсто од 1. јануара наредне године, и истакла да ће плате и пензије расти значајно више него инфлација.

Брнабић је, гостујући на Телевизији Прва, поручила да смо без икаквих најава рестрикције ушли безбедни у ову тешку зиму, континуираним растом плата, пензија и минималца.

Континуирани раст плате, пензије и минималца смо остварили тако што смо преузели на себе плаћање из буџета, подигли смо неопорезиви део доходка, на тај начин смо смањили порез и тај трошак преузели на себе, објаснила је премијерка.

Она је, говорећи о ситуацији везаној за увођење санкција Русији, подсетила на то да је закључак Савета за безбедност Србије остао неизмењен већ девет месеци и да су најтежи притисци били на том плану да ће бити повучени сви инвеститори из Србије, што смо успели да одбранимо.

Страни инвеститори дошли су јер им треба стабилност када је реч о цени енергената, указала је премијерка.

Стабилност Србије, како је навела, огледа се у томе да имамо најјефтинији гас, који је за индустрију јефтинији једино у Мађарској, а када је реч о електричној енергији, она је јефтинија за индустрију у Црној Гори и Босни и Херцеговини.