Измене Закона о планирању и изградњи приоритет

Измене Закона о планирању и изградњи приоритет

04/11/2022 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић поручио је данас да су измене и допуне Закона о планирању и изградњи, укидање накнаде за конверзију, као и унапређење грађевинске индустрије, приоритети ресорног министарства.

Весић је, на састанку са представницима компанија из сектора грађевинарства које су чланице Привредне коморе Србије, најавио да ће Министарство радити и на убрзавању административних процедура за добијање грађевинских дозвола, а све у циљу олакшавања пословања грађевинском сектору.

Он је најавио да ће са свим привредницима који припадају његовом ресору разговарати о проблемима са којима се суочавају, поручивши да им треба изаћи у сусрет јер они запошљавају грађане и бруто домаћи производ зависи од тога у којој је мери наше грађевинарство активно.

Директор Сектора за интернационализацију ПКС Михаило Весовић рекао је да ова комора негује јавно привредни дијалог и да се оваква пракса показала као добар одговор на сваки изазов, почевши од пандемије, па до актуелне кризе са ратом у Украјини.

Он је поручио да сви надлежни, како државни органи, тако и удружења, треба да изађу у сусрет привредницима како би се размотрило на који начин може да им се помогне по питању набавке материјала, али и осталих проблема са којима се суочавају.