Сомборска гимназија иде у корак са потребама савременог друштва

Сомборска гимназија иде у корак са потребама савременог друштва

04/11/2022 Off By BERB

Foto: Ministarstvo prosvete

 

Министар просвете Бранко Ружић присуствовао је данас у Народном позоришту у Сомбору свечаности поводом 150 година постојања Гимназије „Вељко Петровић“.

 

Велика ми је част што присуствујем свечаности поводом овако значајног јубилеја. Током ових век и по школа је успешно развијала толеранцију, а ученици су стицали квалитетну едукацију, рекао је министар честитајући јубилеј овој образовно-васпитној установи.
Министар је указао и да је реч о највећој гимназији у Западнобачком округу и једној од најуспешнијих гимназија у Војводини, која је континуирано пратила ток реформи у области образовања.

Он је рекао и да је из ове гимназије потекао велики број значајних имена, као и да некадашњи ученици са поносом истичу да су били део Сомборске гимназије.

И данас ова Гимназија представља место где се негује и поштује сваки ученик, подстичу нове идеје и иде у корак са потребама савременог друштва. Сомборска гимназија пратила је ток реформи у области образовања и значајно унапредила квалитет свог рада увођењем нових образовних програма за талентоване ученике, казао је Ружић.
Министар је навео да у овој школи своја знања унапређују и ученици талентовани за рачунарство и информатику, спорт, али и географију и историју.
Поносни смо на знање које поседујете и вашу енергију која је засигурно покретач будућег развоја наше земље. Зато је важно да и даље учите, усавршавате се и напредујете. У томе имате подршку и својих наставника, који су предани и посвећени и увек уз вас, рекао је Ружић.

Свечаности су присуствовали и његова светост патријарх српски господин Порфирије, државни секретар задужен за просвету из Мађарске Золтан Маружа, црквени великодостојниции, као и бројне друге званице из јавног и културног живота.