Драгоцено искуство француских експерата у заштити културног наслеђа

Драгоцено искуство француских експерата у заштити културног наслеђа

02/11/2022 Off By BERB

Foto: kultura.gov.rs

 

Представници Министарства културе разговарали су са француским експертима у области заштите културног наслеђа, који су у посети Србији у циљу успостављања даље сарадње међу установама и предлагања даљих корака у оквиру реализације пројекта „Дворци Србије – заштита културног наслеђа”.

 

Помоћници министра за заштиту културног наслеђа и дигитализацију Данијела Ванушић и за међународну сарадњу и европске интеграције Станко Благојевић, у разговору са француским експертима Лораном Албертијем и Бернаром Ле Магуаруом, изразили су задовољство због спремности француске стране да учествује у пројекту „Дворци Србије“.

Велико искуство француских експерата у области заштите архитектонског наслеђа биће од драгоцене помоћи у раду на пројекту. Током наредна три дана, колико ће током ове прве посете боравити у Србији, упознаће се са постојећом документацијом, историјским приликама и мерама заштите.

Ово је изузетна прилика за обе стране да се кроз разменy искуства у заштити културног наслеђа, учврсти међусобна сарадња која ће допринети унапређењу свеукупних билатералних односа две државе.