Потпредседник Лутовац примио представнике Крени Промени

Потпредседник Лутовац примио представнике Крени Промени

31/10/2022 Off By BERB

Foto: parlament.rs

 

Потпредседник Народне скупштине др Зоран Лутовац састао се са представницима независне заједнице Крени-Промени, са којима је разговарао о народној иницијативи о забрани истраживања и ископавања литијума и бора, коју је потписало преко 38 хиљада грађана, а која би требало да се нађе на дневном реду једне од наредних седница Народне скупштине.

 

Потпредседник Лутовац је нагласио да данашњи састанак и на симболичан начин треба да покаже да је Народна скупштина у правом смислу речи народна, да су посланици у правом смислу речи заступници својих гађана и да сви имају нешто заједничко, а то је заштита јавног интереса.
„ Народни посланици и Народна скупштина, као институција, морају да воде рачуна о томе шта мисле њени грађани, али и активисти који заступају јавни интерес“, рекао је Лутовац.

Марина Павлић, извршна директорка Крени-Промени рекла је да је пре десет дана свим посланицима упућен јавни апел да подрже иницијативу, када се буде нашла не седници Народне скупшитне и да је је до сада позитиван одговор стигао он њих 36. Она је изразила наду да ће успети да придобију бар 126 гласова, како би народна иницијатива прерасла у закон и изразила захвалност потпредседнику Лутовцу који је издвојио време за сусрет, истакавши да је то пример добре праксе како институције треба да се односе према грађанима.