Братислав Гашић званично ступио на дужност министра унутрашњих послова

Братислав Гашић званично ступио на дужност министра унутрашњих послова

31/10/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Свечаном примопредајом, министар унутрашњих послова Братислав Гашић преузео је дужност од досадашњег министра Александра Вулина.

 

„Велика ми је част што преузимам дужност министра унутрашњих послова Републике Србије. Истовремено, осећам огромну одговорност како према припадницима Министарства, тако и према грађанима наше земље. Тим пре ако се има у виду колико је значајна улога Министарства на плану очувања националне безбедности Републике Србије, те са каквим претњама и ризицима се суочавамо у овом тренутку, али и шта нас чека у будућности. Дозволите ми да се пре свега захвалим господину Вулину на успешном вођењу Министарства и на запаженим и значајним резултатима које је постигао као министар заједно са свима вама. Посебно да се захвалим на искреној и квалитетној сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, која је омогућила да се успешно реализује велики број сложених и тешких акција, чиме су ефикасно пресечене криминалне активности великог броја група и појединаца по начину деловања и бруталности до сада невиђених на овом простору“, рекао је министар унутрашњих послова Гашић.

Kако је истакао министар Гашић, његов ултимативни циљ јесте постизање још боље репутације МУП-а и јачање поверења грађана у рад припадника овог министарства.

„Оно што могу да вам кажем и обећам, јесте да ћу уложити целог себе и све своје време, знање и искуство у правцу даљег јачања Министарства и постизању још запаженијих резултата. Мој ултимативни циљ јесте постизање још боље репутације Министарства и јачање поверења грађана у наш рад. У томе рачунам на вашу подршку и на ваше максимално ангажовање. Радујем се што ћу своје срце и душу у будућности поверити вама, са уверењем да ћемо заједничким напорима Министарство унутрашњих послова учинити још бољим, јачим и развијенијим и што ћемо га, сасвим сигурно, у наредном периоду звати својом кућом“, поручио је министар Гашић, захваливши се на приређеној церемонији примопредаје дужности министра унутрашњих послова Републике Србије.

Одлазећи министар Вулин рекао је да му је била част да води Министарство унутрашњих послова у претходне две године и нагласио да чврсто верује у то да ће министар Гашић додатно унапредити МУП и водити га до победе.

„Била ми је част што сам имао прилику да са вама делим хлеб у протекле две године, да делим и наду, да делим и бригу и што верујем да смо у протекле две године показали да је промена набоље могућа и да је могуће радити за Србију, радити за српски народ без обзира где он живи, а не престати служити идеалу права и правде. Ви од данас радите са Братиславом Гашићем, са човеком у чију храброст, достојанство и патриотизам нико од вас не сумња, а моћи ће од њега пуно да научи. Искрено сам поносан што он долази на ово место и што континуитет борбе за српски народ неће престати у Министарству унутрашњих послова. Хоћу да знате да време које смо провели заједно је време које ће се у историји српске полиције уписати као време части, као време напретка, као време победа“, рекао је Вулин.

„Нисмо обрукали заставу, нисмо обрукали земљу, нисмо обрукали Министарство, и они који долазе иза нас имају прилику да раде боље, да раде храбрије, да раде паметније, али само једно не могу – да више воле Србију од нас, само у томе ником не дам испред себе“, истакао је Вулин.

Одлазећи министар захвалио се председнику Александру Вучићу, јер му је дао прилику да води МУП.

„Хоћу да се захвалим председнику Александру Вучићу јер ми је дао прилику да будем испред вас и да будем са вама и да вам кажем и сада и овде без обзира где се у животу будем налазио, Александар Вучић ће бити и остати мој председник, баш као што је Србија и српски народ разлог мог постојања. Стварање српског света није нешто што је ствар политичке функције, већ ствар убеђења, баш тако и мој однос према председнику Вучићу није ствар функције, већ ствар убеђења“, поручио је Вулин.

На крају церемоније, министар унутрашњих послова Братислав Гашић уручио је официрску шпаду Александру Вулину и пожелео му успех у даљем раду.