Ministar Vučević posetio Generalštab

Ministar Vučević posetio Generalštab

31/10/2022 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević posetio je danas Generalštab Vojske Srbije, prvi put po stupanju na novu dužnost. Ministra Vučevića ispred počasnog stroja Garde dočekao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sa članovima Kolegijuma.

Na sastanku koji je usledio, general Mojsilović poželeo je ministru Vučeviću uspeh u obavljanju nove funkcije, a potom predstavio organizaciju i osnovne zadatke Vojske Srbije, kao i starešine na ključnim rukovodećim i komandnim dužnostima u našoj Vojsci. General Mojsilović obavestio je ministra Vučevića o bezbednosnoj situaciji i stanju operativnih sposobnosti Vojske koje u potpunosti obezbeđuje izvršenje svih dodeljenih misija i zadataka.

Ministar Vučević izjavio je nakon sastanka da niko ne treba da ima dilemu da će se nastaviti sa opremanjem i naoružavanjem naše Vojske i poboljšavanjem standarda njenih pripadnika tako da ona bude snažan, odvraćajući faktor za sve koji ne žele dobro Republici Srbiji.

– Pre svega želim da kažem da je velika čast biti član Vlade Republike Srbije, i to resorni ministar odbrane, i da iskažem posebnu zahvalnost načelniku Generalštaba generalu Mojsiloviću, svim starešinama Generalštaba na današnjem sastanku, na referatu i obaveštenju o stanju u Vojsci Srbije, na analizi bezbednosne situacije i na teritoriji Republike Srbije, ali i u regionu. Kao ministar odbrane i član Vlade Republike Srbije, poštujući smernice i naloge predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, i politike Vlade Republike Srbije, staraću se, zajedno sa Generalštabom, da stvaramo što bolje uslove za sve pripadnike Vojske Srbije, za bolji životni standard, za veće plate, za bolju opremu. Vojska Srbije je spremna da odgovori na sve izazove  i uopšte nemam dilemu da naša Vojska zna koji su joj osnovni zadaci poštujući naravno politiku naše države – istakao je ministar Vučević.

Ministar Vučević iskoristio je priliku da pripadnicima roda Oklopnih jedinica čestita njihov Dan 31. oktobar i poručio im da nastave da čuvaju slavnu tradiciju njihovih prethodnika koji su uvek bili na visini zadatka i na usluzi svojoj otadžbini.

– Ministarstvo odbrane će zajedno sa Vojskom Srbije nastaviti da radi na daljem jačanju Vojske Srbije, svih odbrambenih kapaciteta, poštujući međunarodne odnose, regionalnu politiku, ali iznad svega stavljajući nezavisnost i slobodarski duh Republike Srbije, našu slavnu tradiciju i zaštitu interesa države i svih njenih građana. To znači da ćemo nastaviti sa opremanjem, naoružavanjem Vojske Srbije, sa poboljšanjem standarda njenih pripadnika, da ona bude snažan, odvraćajući faktor svima koji ne žele dobro Republici Srbiji i u to ne treba niko da ima dilemu – poručio je ministar Vučević.