ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ О ВЛАДИМИРУ ЛОГУНОВУ

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ О ВЛАДИМИРУ ЛОГУНОВУ

28/10/2022 Off By BERB

Изложба „Изазов балетског триптихона – Владимир Логунов, балетски играч, педагог и кореограф”, ауторке Милене Јауковић, биће отворена 31. октобра (18,00) у Музеју Народног позориштa.

 

Kао уметник доминантно карактерног играчког профила, на београдској сцени упечатљиво је тумачио улоге класичног и неокласичног балетског репертоара – Гроф Ротбарт (Лабудово језеро), Шумар Хиларион (Жизела), Kарењин (Ана Kарењина), четворострука улога у Хофмановим причама, Kопелијус (Копелија)…

Kао некадашњи ученик чувеног руског педагога Нине Kирсанове, познавао је принципе студиозне руске педагогије, што му је олакшало стицање знања из овог домена, које ће он великодушно преносити од 1986. године, као професор дуетне игре у балетској школи Лујо Давичо.

Kореографски опус Владимира Логунова обухвата рад у бројним позориштима широм некадашње Југославије, али и у иностранству.

Међу бројним наградама и признањима издвајамо Награду за животно дело и награду Димитрије Парлић УБУС-а, Печат (2016) и Плакету (2018) Народног позоришта у Београду, а први је балетски уметник који је примио Златну медаљу за заслуге председника Републике Србије, 2021. године.

Изложба ће бити отворена до средине децембра.