Počinje prodaja ulaznica za 20. Beogradski festival igre

Počinje prodaja ulaznica za 20. Beogradski festival igre

28/10/2022 Off By BERB

Fotografije:

Balet Toskane

Bajadera, kor. Mikele di Stefano

  1. Beogradski festival igre

Holandski teatar igre

Bogovi i psi, kor. Jirži Kilijan

  1. Beogradski festival igre

Holandski teatar igre

Trasa, kor. Gabrijela Karizo

  1. Beogradski festival igre

TanzMainz

Obećanje, kor. Šaron Ejal

  1. Beogradski festival igre

Ballet du Nord

Adolescent, kor. Silvan Gru

  1. Beogradski festival igre

 

U ponedeljak, 31. oktobra, počinje prodaja ulaznica za sve predstave 20. Beogradskog festivala igre.

GODS AND DOGS ~ Jiri Kylian
NEDERLANDS DANS THEATER 2 //2013

 

Objedinjena prodaja se vrši na sajtu Festivala (www.belgradedancefestival), dok se karte mogu kupiti i na blagajnima pozorišta u kojima će se izvoditi programi.

U okviru glavnog programa, od  17. marta do 13. aprila, 2023., publika će otkriti izuzetan izbor novih produkcija. Ukupno 17 kompanija iz 11 zemalja, sa preko 30 novih koreografskih postavki, biće predstavljeno u Beogradu i Novom Sadu.

Festivalu prethodi revolucionarni komad virtuelnog teatra, “Pariski bal” čuvene koreografkinje Blanke Li, za koji je kostime kreirala modna kuća Chanel, a muzičku partituru Tao Gutijerez.

Beograd je zahvaljujući ovoj manifestaciji postao važno mesto u biografiji umetnika koji kreiraju trendove, scena na kojoj se otkrivaju nove produkcije, i sa podjednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori. Aktuelnost programa određuje poziciju festivala na međunarodnoj mapi, dok visoki standardi i hrabro uvođenje novih formi, koreografskih rukopisa i estetike, unapređuju očekivanja publike i diktiraju sadržajne izazove.

Od osnivanja festivala, predstavljeno je blizu 500 koreografskih radova, a u proseku je svako izdanje pratilo oko 18.000 gledalaca i 100 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva.

www.BelgradeDanceFestival.com