Председник Скупштине са представником Амбасаде Грузије

Председник Скупштине са представником Амбасаде Грузије

20/10/2022 Off By BERB

Foto: parlament.rs

 

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић састао се данас са отправником послова Дипломатске канцеларије Амбасаде Грузије у Београду Њ.Е. Илијом Коберидзеом.

 

„Билатерални односи наше две земље су добри, традиционално пријатељски и заснивају се на заједничким вредностима и принципијелном ставу о узајамном поштовању суверенитета и територијалног интегритета две државе“, поручио је др Орлић.

Отправник послова Дипломатске канцеларије Амбасаде Грузије истакао је да две земље деле исте ставове и заједнички заступају и поштују међународно јавно право. „Наша позиција по питању тзв. „Косова“ је позната и неће се мењати. У том смислу, пружамо снажну подршку Србији“, рекао је Коберидзе, на чему је председник Скупштине захвалио.

Др Орлић је истакао опредељеност Србије за даљи развој и унапређење сарадње, посебно на економском плану, као и за успостављање редовног политичког дијалога у којем ће активно учествовати и Народна скупштина.

Изразио је задовољство досадашњом парламентарном сарадњом, посебно динамиком сусрета на највишем нивоу. „Имао сам част да се на маргинама 145. супштине ИПУ сретнем са председником Парламента Грузије и са задовољством сам пренео спремност да поделимо своја искуства у европским интеграцијама. На том путу рачунајте на подршку Србије у сваком смислу“, поручио је председник Скупштине. Подсетио је да је 2019. године потписан Споразум о партнерству између Народне скупштине Србије и Парламента Грузије. „У духу Споразума, настављамо заједнички рад и кроз Посланичку групу пријатељства са Грузијом, која ће бити формирана и у новом сазиву Народне скупштине и која ће, уверен сам, додатно допринети интензивирању сарадње“, закључио је др Орлић.