Ухапшено још шест особа осумњичених за тешку крађу из куће у Новој Вароши

Ухапшено још шест особа осумњичених за тешку крађу из куће у Новој Вароши

20/10/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Пријепољу, настављајући рад на расветљавању тешке крађе 230.630 евра из куће у Новој Вароши ухапсили су још шест особа, осумњичених да су починили ово кривично дело.

Р. Ј. (1992), У. В. (2001), М. В. (1971), З. В. (1978), К. В. (1998) из Пожеге и М. Т. (1997) из Куле се сумњиче да су са четири особе које су раније ухапшене, почетком септембра ове године, искористивши одсуство четрдесетдеветогодишњег власника, ушли у његову откључану кућу, а потом провалили у спаваћу собу и, након преметачине, узели ранац са новцем.

Полиција је део новца пронашла код двојице осумњичених који су ухапшени у септембру, док је још део пронађен закопан у дворишту породичне куће М. В. у Пожеги.

Такође, четворица мушкараца из Нове Вароши и један из Кнића су, како се сумња, знали и помагали извршиоцима после извршеног кривичног дела,  па је против њих поднета кривична пријава за кривично дело прикривање.

Р. Ј, У. В, М. В, З. В, К. В. и М. Т. је одређено задржавање до 48 сати и њима је на предлог тужилаштва судија за претходни поступак одредио притвор.