Ovacije za Sergeja Polunina u Narodnom pozorištu

Ovacije za Sergeja Polunina u Narodnom pozorištu

18/10/2022 Off By BERB

Foto: Fabrika

 

Sinoć je na velikoj sceni Narodnog pozorišta, u organizaciji Fondacije Sergej Poluni, u saradnji sa agencijom Fabrika, održano Humanitarno gala veče sa ciljem prikupljanja sredstava za nastavak školovanja talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije, stipendista Fondacije SERGEJ POLUNIN Srbija.

 

Kao i prethodne 2 godine i ovogodišnje gala veče je bilo izuzetno uspešno i prikupljen je veliki deo sredstava za nastavak školovanja stipendista Fondacije zahvaljujući brojnim donatorima koji su se uključili, a prema najavma, organizatori očekuju da će ih biti još. Kompletna produkcija ovog spektakla je bila pokrivena sredstvima sponzora, kako bi sav prihod od prodaje karata bio iskorišćen za nastavak školovanja stipendista Fondacije Sergej Polunin.

Publici se na početku programa obratila Gđa Zrnka Mišković, direktorka Fondacije Sergej Polunin Srbija, koja je predstavila rad i aktivnosti Fondacije.

U toku večeri su se smenjivali i burnim aplauzima bili ispraćeni nastupi vrhunskih baletskih umetnika: prvaci prozorišta i primabalerine iz Srbije, Rusije i Slovenije, a kruna večeri su bila 2 nastupa Sergej Polunina, od kojih je drugi, kao završnica, bio u duetu sa Stipendistom Fondacije, Đorđem Kalenićem. U toku programa se osećala predivna atmosfera koja je vladala među baletskim umetnicima koji su se od srca ukjlučili u ovu humanitarnu akciju. Ovacije nakon 2 nastupa Sergej Polunina su po ko zna koji put potvrdile zašto ga smatraju najvećim baletskim umetnikom današnjice i jednim od najvećih u istoriji baleta.

Ostali stipendisti, Nikita Gaćinović, Jana Zimonjić i Kallum Morris nisu bili u mogućnosti da dođu u Beograd zbog školskih obaveza, ali su se obratili putem video linka.

Nastupi baletskih umetnika:

Sergej Polunin, solo nastup – “Moonlight Sonata” (Mesečeva sonata )

Đorđe Kalenić stipendista – “Paquita” varijacija

Tatiana Tatić i Petar Dorčevski – “Labudovo jezero” Adagio

Bojana Žegarac-Knežević i Igor Pastor  – “La Corsaire” Pas de deux

Ljiljana Velimirov – “Raymonda” varijacija

Sofija Matjusenskaja i Egon Burba – “Giselle” Adagio

Teodora Spasić i Nicola Bianco – “Ko to tamo peva” Tango (S. Zurovac, V. Kostić)

Tatjana Tatić i Igor Pastor – “Don Quixote” Adagio

Nina Noč i Petar Dorčevski – “Adagietto“ Renato Zanella

Đorđe Kalenić i Sergej Polunin – “Rasputin” (Yuka Oishi, Kiril Rihter)

Sponzori Gala večeri: „Erste banka“ Srbija, „Gorda“ i „Schweppes“

Podrška: hotel „Square Nine“, restoran „Snežana“ i podrum „Radovanović“

Donatori: „Novaston“, „CWP renewables“ i „Click for Serbia“.