Српска полиција поуздан партнер у борби против организованог криминала

Српска полиција поуздан партнер у борби против организованог криминала

18/10/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Mинистaр унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који предводи делегацију Србије на 90. заседању Генералне скупштине Интерпола, састао се данас са извршном директорком ЕВРОПОЛ-а Катрин де Бол.

 

Саговорници су током састанка истакли да су Република Србија и српска полиција поуздани партнер у борби против тешког и организованог криминала и да је сарадња Србије и ЕВРОПОЛ-а на високом нивоу, посебно у протекле две године.

Како организоване криминалне групе најчешће имају међународни карактер, наглашен је заједнички успех у разбијању многих криминалних група чиме је постигнута већа безбедност и грађана Србије, али и свих грађана Европе.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је задовољство сарадњом са ЕВРОПОЛ-ом у размени информација на стратешком и оперативном нивоу.

Извршна директорка ЕВРОПОЛ-а Катрин де Бол истакла је да се на српску полицију озбиљно рачуна када је реч о заједничкој борби против организованог криминала.

Извршна директорка ЕВРОПОЛ-а Катрин де Бол позвала је министра унутрашњих послова Александра Вулина у званичну посету у седиште ЕВРОПОЛ-а у Хагу, истакавши одличну сарадњу са српском полицијом и министром Вулином.