Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana

Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana

18/10/2022 Off By BERB

Regionalni B2B projekat ove godine 6. decembra u Štutgartu. Cilj projekta – da nemačke firme pronađu dobavljače iz traženih industrijskih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana.

 

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), Privredna komora Srbije (PKS), kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V), pozivaju kompanije iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana da budu deo regionalnog B2B projekta „Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana“ koji se sprovodi već osmu godinu zaredom.

Cilj projekta je da nemačke firme pronađu proizvođače iz traženih industrijskih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana. Koncept projekta bazira se na „B2B – matchmaking“ mehanizmu.

Preko 50 nemačkih kompanija potvrdilo je svoje učešće u projektu. Zainteresovane nemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz
elektro i elektronskog sektora.

Profili zainteresovanih nemačkih kompanija dostupni su na sajtu AHK Srbije. Formular za prijavu dostupan je takođe na sajtu AHK Srbije. Pozivaju se sve zainteresovane kompanije da uzmu učešće u projektu, u skladu sa zahtevima prijavljenih nemačkih kompanija.

Rok za dostavljanje prijave je 24.10.2022. Za sve informacije u vezi sa prijavnim formularom, kao i profilima nemačkih kompanija na osnovu kojih se precizno navodi šta bi sve kompanija/proizvođač iz
regiona trebalo da sadrži u svom proizvodnom portfoliju, kako bi ispunila neophodne kvalifikacije za ostvarivanje potencijalne saradnje, molimo zainteresovane da se obrate Nemačko-srpskoj privrednoj komori (AHK Srbiji).

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekomoniju i energetiku SR Nemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Nemačke.