Др Орлић и председник Представничког дома Парламента Египта

Др Орлић и председник Представничког дома Парламента Египта

14/10/2022 Off By BERB

Foto: parlament.rs

 

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић састао се данас у Кигалију, у оквиру учешћа на 145. скупштини Интерпарламентарне уније, са председником Представничког дома Парламента Арапске Републике Египат др Ханафиjем Алијем Џебалијем.

„Билатерални односи Србије и Египта ушли су у 12. деценију постојања и пример су две пријатељске земље које вежу историјске везе и блискост два народа“, истакао је председник Скупштине Србије на почетку састанка и додао да је суштински подстицај за даље унапређење већ одличне билатералне сарадње дала историјска посета председника Абдулаха Фатаха Ал Сисија Србији, која је реализована у јулу ове године и током које је потписана Заједничка декларација о успостављању стратешког партнерства две државе.

Како је оцењено, међупарламентарна сарадња претходних година била је на високом нивоу, чему су допринеле размене посета, као и посланичке групе пријатељстава у оба парламента.

Србија је, како је истакао др Орлић, спремна на даље јачање економских односа и трговинске размене са Египтом. На састанку је било речи и о унапређењу сарадње у области образовања, туризма и пољопривреде.