Čestitka ministra odbrane povodom Dana Treće brigade Kopnene vojske

Čestitka ministra odbrane povodom Dana Treće brigade Kopnene vojske

07/10/2022 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 7. oktobra – Dana Treće brigade Kopnene vojske čestitku u kojoj se kaže:

„Svim pripadnicima Treće brigade Kopnene vojske čestitam 7. oktobar – Dan brigade.

Tog dana u Prvom balkanskom ratu Drugi pešadijski puk “Knjaz Mihailo” Moravske divizije prvog poziva krenuo je u borbu. Hrabrost njegovih pripadnika bila je neiscrpna. Kumanovska, Prilepska, Bregalnička, Cerska, Kolubarska i brojne druge bitke u balkanskim, ali i u Prvom svetskom ratu, upisale su ovaj puk u blistavu istoriju. Najodlikovaniji od svih pukova srpske vojske epitet gvozdeni dobio je od neprijatelja, a upravo njegovom komandantu Milivoju Stojanoviću posvećen je „Marš na Drinu“.

Kao dostojni nastavljači i čuvari ove svetle tradicije, neumorno i odlučno na svakodnevnim zadacima potvrđujete svoju ljubav prema Srbiji. Pokazali ste i u godini za nama da vas odlikuje visok nivo operativnih sposobnosti i da ste spremni u svakom trenutku da zaštitite našu otadžbinu. Ujedno, bili ste bezrezervno na raspolaganju našem narodu gde god i kad god mu je zatrebala pomoć.

Nema zemlje koja se ne bi dičila jedinicom kakva je naša Treća brigada i Srbija je ponosna na vas. Zahvalnost vam ne iskazujemo samo rečima, već ćemo nastaviti da ulažemo i u vašu opremu, tehniku i u životni standard vas i vaših porodica. U želji da i ubuduće uspešno izvršavate sve zadatke, čestitam vam praznik.“