Повољни услови за пословање корејских фирми у Србији

Повољни услови за пословање корејских фирми у Србији

20/09/2022 Off By BERB

Foto: Marina Jančević

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић разговарала је данас у Београду са председником компаније „KIA Еurope GmbH“ Вон-Јеонг Јеонгом о условима пословања у Србији и промоцији изложбе Бусан Експо 2030. године.

 

Састанку је присуствовао и амбасадор Републике Кореје Џевонг Ли.

Матић је истакла да наша земља има довољно привредних капацитета и могућности, указујући на велики број закључених споразума Републике Србије о слободној трговини.

Наглашено је да Република Србија има веома повољну пословну и инвестициону климу, а као још једну предност, амбасадор Републике Кореје је истакао регионалну иницијативу „Отворени Балкан“.

Корејска делегација је током састанка предложила подршку Републике Србије Републици Кореји за организовање изложбе ЕКСПО у Бусану 2030. године.
Бусан има циљ да буде домаћин Светске изложбе 2030. са темом „Трансформисање нашег света, навигација ка бољој будућности“, која ће обрадити три глобална изазова: „Одрживи живот са природом“, „Технологија за човечанство“ и „Платформа за бригу и дељење“.

Република Кореја је трећи економски партнер Србије у азијско-пацифичком региону. Две земље су 2019. године, низом културних активности у Београду и Сеулу, обележиле 30 година од успостављања дипломатских односа.