Програм „Моја прва плата“ – 15.000 радних места за младе

Програм „Моја прва плата“ – 15.000 радних места за младе

20/09/2022 Off By BERB

Аутор фотографије: Дејан Урошевић

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Kисић изјавила је да ће у трећем циклусу програма „Моја прва плата“ бити омогућено више од 15.000 радних места за младе.
Кисић је, током посете компанији „Нектар“ у Бачкој Паланци, која је у новом кругу овог програма младима понудила 20 радних места, истакла да је та компанија у претходна два циклуса дала прилику младим људима да стекну своја прва радна искуства и да је њих четворо у тој компанији засновало и радни однос.

Циљ програма „Моја прва плата“ је да се побољша положај младих на тржишту рада. Након завршеног школовања имамо највише енергије, воље и жеље за радом и напредовањем, а управо таква енергија треба да буде основа за развој и напредак наше Србије, нагласила је министарка.
Kисић је подсетила на то да је у претходна два циклуса више од 18.000 младих добило шансу за своју прву плату и да је половина ту шансу искористила на прави начин и засновала стални радни однос.
Када је у питању трећи круг, Кисић је прецизирала да се до сада пријавило приближно 6.000 послодаваца, што је више него икада, изразивши наду да ће овај циклус бити најуспешнији.
Директорка Пословне академије ПKС Мирјана Kовачевић истакла је да је финансијска подршка државе током деветомесечног увођења младих кандидата у посао од великог значаја за привреднике, подсетивши да пријављивање послодаваца траје до 22. септембра, а незапослених младих кандидата од 3. до 31. октобра.
Директор правних и корпоративних послова „Нектар Групе“ Вукашин Петковић рекао је да ће компанија наставити да подржава овај програм, јер ће на тај начин бити богатија за младе, вредне и амбициозне особе.
Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић истакао је да је у првом циклусу више од 40 одсто полазника програма добило стални посао и да се очекује велики успех другог циклуса, који је у завршници, али и трећег који је у току.
Полазница програма у компанији „Нектар“ Ивона Аврамовић рекла је да је захваљујући динамичном окружењу много научила и да је имала велику подршку која је веома важна за сваког почетника.
Јако ме радује што сам добила прилику да радим у компанији у којој и даље могу да наставим да учим и напредујем и што имам радно окружење које чине сјајни људи, истакла је Аврамовић.