„Зиђин мајнинг“ уложио милион евра у изградњу водовода у Метовници

„Зиђин мајнинг“ уложио милион евра у изградњу водовода у Метовници

21/09/2022 Off By BERB

Foto: mre.gov.rs

 

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је у Бору, где је потписан уговор између компаније „Зиђин мајнинг“ и ЈКП „Водовод“ у Бору о прикључењу 400 домаћинстава из села Метовница, да рударство није само експлоатација и прерада руде, већ и побољшање животног стандарда свих људи.

 

„У јулу прошле године смо били у Метовници и говорили о изградњи водоводне мреже и драго ми је да је данас потписан уговор и да је компанија показала друштвену одговорност, и драго ми је да заједно можемо да радимо на побољшању услова живота свих грађана и грађанки целог округа. Рударство није само експлоатација руде, већ брига о људима, не само запосленима, већ свим људима који живе у овом крају. У току је прикључење 400 домаћинстава из села Метовница на водоводну мрежу, а овим уговором се „Зиђин мајнинг“ обавезује да ће у наредних пет година сносити део трошкова за утрошену воду за ова домаћинства, за количине до 25 кубних метара. То су велике и значајне ствари и порука свима јесте да желимо да људи остану да живе овде, да како компанији расте профит, тако и свим људима расте животни стандард. Све што радимо у рударству, ако радимо заједно, можемо да постигнемо резултате“, рекла је Михајловићева.

„Захваљујем се министарки, ово је велика ствар за наше село. Све време апелујем да је ово капитална инвестиција и драго ми је да се после годину дана активног рада дошло до краја. И држава и град су увидели проблем и сада смо прикључени на градски водовод. У име МЗ хвала и држави и ово је велики разлог за славље свих нас“, рекао је Дејан Марковић, председник Савета МЗ Метовница.

Владимир Станковић, начелник Борског округа, изјавио је да је подршка Владе и ресорног министарства од велике важности за све општине у округу, а Никола Марић, помоћник градоначелника Бора, да је на почетку реализације договор био да компанија помогне и да је то сада финализирано у складу са потребама мештана Метовнице.
„Компанија је од свог оснивања поставила постулате пословања као одговоран и поуздан партнер друштву и заједници. Изградња водовода у Метовници је један од најзначајнијих пројеката у који смо до сада уложили милион евра и то ће решити дугогодишњи проблем мештана. Наставићемо у будућности да примењујемо наше начело – развој рударства зарад добробити друштва“, рекао је Ли Хепинг, генерални директор компаније „Зиђин мајнинг“.