TOMISLAV NIKOLIĆ: RUSKO VETO DOKAZ PRIJATELJSTVA

TOMISLAV NIKOLIĆ: RUSKO VETO DOKAZ PRIJATELJSTVA

08/07/2015 Off By

 

U Srebrenici se desio užasan zločin koji je osudila cela Srbija. Zločini su se desili tokom, ratnih dešavanja devedestih i pojedinci ili grupe pojedinaca su u njemu činile zločine. Muslimanske snage Bosne i džihadisti hladnokrvno su ubili hiljade srpske dece, žena i starih lica. Sravljeno je sa zemljom 39 sela u tom području


sbun

Press služba Predsednika

 

PREDSEDNIK Srbije Tomislav Nikolić je povodom ruskog veta na predlog Rezolucije o Srebrenici izjavio da je danas veliki dan za Srbiju. Ne samo zato što je sprečeno bacanje ljage na ceo srpski narod, u pokušaju da se proglasi genocidnim, već zato što je danas Rusija pokazala i dokazala da je pravi i iskren prijatelj. Prijatelj koji zna da ceni prave vrednosti i koji dobro dobrim vraća.

Nisu pojedine zemlje danas pokušale da anatemišu Srbe, zato što su stvarno počinili genocid. Danas je trebalo kazniti Srbe zato što nisu pristali na ucene i ultimatume. Zato što su odoleli pritiscima da se uvedu sankcije Rusiji i zato što beskopmpromisno poštuju istinu i pravdu.
U Srebrenici se desio užasan zločin koji je osudila cela Srbija. Zločini su se desili tokom, ratnih dešavanja devedestih i pojedinci ili grupe pojedinaca su u njemu činile zločine. Muslimanske snage Bosne i džihadisti hladnokrvno su ubili hiljade srpske dece, žena i starih lica. Sravljeno je sa zemljom 39 sela u tom području.
Rezolucija koju je predložila Velika Britanija i koja je imala do podnošenja nekoliko verzija, a podneta je čini se najdrastičniija imala je za cilj da samo jedan, srpski narod bude osuđen za, ni manje ni više, jedini genocid svetskih razmera. Paradokslalan je pokušaj da narod koji je bio žrtva genocida i progona tokom Drugog svetskog rata, koji je zarad mira i slobode čitavog sveta, žrtvovao trećinu svog stanovništva tokom Prvog svetskog rata, koji je proglasio svog krvnika za brata i prigrlio ga, odrekavši se sopstvene državnosti, bude označen kao genocid.
Čak i da je takva paradoksalna odluka bila doneta, Srbija ne bi bila ogorčena, niti bi se svetila i mrzela. Te osobine jednostavno nisu imanentne srpskom narodu. To je narod sposoban da voli i prašta, a ne da mrzi i gazi.
Srbija ostaje posvećena pomirenju, miru i stabilnosti u regionu i snaženju prijateljstva širom sveta.<


DOGAĐAJI