Затварање Лета у МузеYУ

Затварање Лета у МузеYУ

11/09/2022 Off By BERB

Музеј Југославије је и ове године успешно затворио сезону програма Лето у МузеYУ динамичним концертом у музејском Парку скулптура, на којем су се представили четири загребачка бенда: немања, Антидепресив, Сфумато и Празна Лепиња, наког чега су се чланови ових бендова ујединили на сцени у ЈебоТон Ансамбл.

 

ЈебоТон Ансамбл улични је састав који већ годинама увесељава Загрепчане својим герилским свиркама. Током година ансамбл је наџивео добар део оригиналних јеботонских бендова, али су се и нови бендови формирали, те је у међувремену ЈебоТон постао призната и награђивана издавачка кућа са више десетина издања.

Концерт је посетило преко хиљаду људи, а чланови бенда су посетиоцима осигурали одличан провод уз егзотичне ритмове прожете фанком, диском, роком и попом, окружени јединственим амбијентом југовејва, баштинећи традицију југословенске омладинске културе.

Већ пет година успешно се реализује програм Лето у МузеYУ са идејом да кроз различите догађаје афирмише Музеј Југославије као место за дружење и забаву.