Акција добровољног давања крви са Амбасадом САД

Акција добровољног давања крви са Амбасадом САД

07/09/2022 Off By BERB

У петак 9. септембра у просторијама Црвеног крста Србије (Симина 19), Црвени крст Србије, у сарадњи са амбасадом Сједињених Америчких Држава у Београду, организоваће акцију добровољног давања крви у знак сећања на жртве 11. септембра када су у терористичком нападу на Њујорк и Вашингтон међу многим страдалима били и држављани Србије.

Акција добровољног давања крви се реализује у периоду од 10 до 16 часова, а спроводи је екипа Института за трансфузију крви Србије.

У 12:00 часова се очекује долазак Њ.Е заменика амбасадора САД господина Џона Гинкела и државног секретара Министарства здравља др Мирсада Ђерлека. Они ће предводити групу давалаца крви. Сами ће дати крв, а након тога ће се и обратити јавности заједно са генералним секретаром Црвеног крста Србије Љубомиром Миладиновићем.

Ова акција је прилика да, помажући колико можемо, одамо пошту невиним жртвама страдалим 2001. године и допринесемо одржавању резерви крви систему здравствене заштите у Србији. Акција се организује дванаесту годину заредом.

Млади волонтери Црвеног крста пружиће подршку реализацији акције.

Позивамо све суграђане који се осећају здраво, а одговара им локација, да дођу и дају крв.